چکیده مطالب:
- همه چیز درباره میکرو کلسیفیکاسیون خوش خیم
- انواع و تفسیر نتایج سونوگرافی تیروئید
- درمان میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم و بدخیم
همه چیز درباره میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم
میکروکلسیفیکاسیون، توده هایی از رسوب کلسیم در نواحی مختلف از بافت نرم بدن است. رسوب کلسیم ممکن است در بافت هایی نظیر رحم، پستان، پروستات، تاندون، رگ های خونی و تیروئید و گردن هم وجود داشته باشد. این نوع از رسوب معمولا در پی عفونت و التهاب رخ می دهد و در نواحی سرطانی و یا غیرسرطانی ظاهر می شود.
شاید بپرسید میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم چیست؟ میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم (Benign Microcalcification) یکی از انواع رسوبات تجمع یافته عنصر کلسیم است. در واقع توده های غیر سرطانی تجمع یافته از کلسیم در بافت بدن را میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم می گویند.
انواع میکروکلسیفیکاسیون
ممکن است میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم در انواع بافت های بدن تجمع یافته و در نتایج سونوگرافی ها مثل سونوگرافی سینه یا تیروئید رویت شود. از تجمع کلسیفیکاسیون در بافت های مختلف بدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پستان
- تیروئید
- قلب
- کلیه
- بیضه و پروستات
- رحم و تخمدان
در این مقاله درباره میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم تیروئید صحبت می کنیم.
میکروکلسیفیکاسیون در تیروئید چیست
یکی از نواحی بدن که ممکن است میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم در آن تشخیص داده شود، غده تیروئید است.
میکروکلسیفیکاسیون در سونوگرافی تیروئید
سونوگرافی تیروئید و گردن یکی از روش های غیرتهاجمی، بدون درد و بدون عارضه است که با کمک آن میتوان تصاویری از غده تیروئید را مشاهده کرد؛ با استفاده از سونوگرافی تیروئید، می توان بیماری های تیروئیدی با وجود توده های سرطانی را شناسایی کرد.
برای دریافت نوبت و اطلاعات بیشتر از نحوه انجام سونوگرافي تیروئید در مرکز سونوگرافی دکتر مردانی میتوانید به صفحه تماس با ما یا درخواست نوبت اینترنتی سر بزنید.
ندول تیروئید کلسیفیکاسیون
ندول (Nodule) به معنی غده است. ندول کلسیفیه تیروئید (Thyroid Calcification Nodule) لکه های کوچک کلسیم در ندول تیروئید یا همان غده تیروئید است که معمولاً به صورت نقاط روشن کوچک در سونوگرافی دیده می شوند.
توده کلسیفیه چیست؟
به کلسیمی شدن کیسه، توده کلسیفیه (Calcific Bursitis) می گویند. یعنی وجود توده کلسیمی در کیسههای حاوی مایع که در سونوگرافی مشاهده می شود.
تفسیر نتایج سونوگرافی تیروئید
اگر در نتایج برگه سونوگرافی تیروئید به کلمه غیرطبیعی برخوردید ممکن است یکی از موارد زیر را نشان دهد:
- گرههای پر از مایع یا کیست
- بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر (Goiter)
- ندول تیروئیدی یا گره های تیروئید
- ابتلا به التهاب تیروئید یا تیروئیدیت
- سرطان تیروئید
درمان میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم
پس از تشخیص میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم توسط پزشک متخصص در بافت بدن، دستور نمونه برداری از آن داده می شود. البته در اغلب موارد هیچ روش درمان میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم توصیه نمی شود. چرا که به دو دلیل نباید اقدامی برای از بین بردن آن نباید انجام داد:
- مشاهده میکروکلسیفیکاسیون در سونوگرافی تیروئید هیچ مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند.
- دستکاری آن ممکن است باعث بروز عوارض خطرناک تر شود.
درمان میکروکلسیفیکاسیون بد خیم
شاید بپرسید: کلسیفیکاسیون سرطانه؟ در جواب باید گفت مشاهده کلسیفیکاسیون همیشه نشان دهنده سرطان نیست. اگر در نتایج سونوگرافی تیروئید یا سونوگرافی سینه، پزشک تشخیص میکروکلسیفیکاسیون بدخیم یا به احتمال توده های سرطانی دهد، در توصیه روش درمان کلسیفیکاسیون موارد زیر بررسی می شود:
- محل ایجاد میکروکلسیفیکاسیون ها یا رسوبات کلسیمی
- عوارض یا درجه خطرناک بودن
- دلایل ایجاد کننده رسوب (مثل دلایل ژنتیکی، نارسایی یا مصرف دارو)
لازم به ذکر است که این مطالب صرفاً بر اساس تحقیق و جستجو بوده و ممکن است در برخی موارد نیازمند بررسی از جانب پزشک داشته باشد، لذا هرگونه پرسش و ابهام را با پزشک مشورت نمایید.
برخی از منابع مورد استفاده:
https://www.drvahabaghai.com/fa/article/125/تفسیر-سونوگرافی-تیروئید
https://fa.wikipedia.org/wiki/کلسیمیشدن_کیسه